România este țara consumatorilor de bere, fiecare român consumând în medie câteva zeci de litri pe an, fără să facă o mare diferență între a-și potoli setea în căldura verii sau în frigul iernii? Ce este berea obținută din ingrediente fără aditivi, folosind tehnologia tradițională?
Am găsit răspunsul într-o fabrică de bere artizanală care funcționează în Lele, un sat din comuna Hodod, care funcționează din 2012. Hunor Mátyás Nagy se concentrează pe tehnici de preparare de calitate, sofisticate și care dau un gust deosebit berii. Cantitatea maximă de bere produsă este de 50 de litri pe zi. Materiile prime pentru fabricarea berii îmbuteliate provin din multe colțuri ale lumii. Cea mai mare parte a malțului de bere vine la o fabrică artizanală din Germania, cu hamei provenind, printre altele, din America, Noua Zeelandă, Germania și Republica Cehă.
După o preparare atentă, o mare varietate de beri sunt îmbuteliate. Alături de India Pale Ale, diferitele soiuri Ale, beri de grâu sau Stouts (beri irlandeze care au evoluat din berea engleză), există beri amestecate care conțin nu numai malț, hamei, drojdie și apă ca materie primă, dar și mirodenii sau fructe.

Una dintre specialitățile berii artizanale Kriegsdorfer este berea de molid - în timpul preparării se adaugă ace de molid la sucul galben auriu. Scopul principal al Hunor Mátyás Nagy este de a introduce oamenii sătmăreni în universul gustativ unic, divers și variat al berilor artizanale.


Date de contact
Kriegsdorfer
Nagy Mátyás Hunor tel: 0745161085,
email: kriegsdorfersrl@yahoo.com