Artistul József Lévai realizează produse din piele naturală, lucrate manual. József Lévai crează genți de piele personalizate, curele, bijuterii, cutii de arme și hamuri pentru cai de mai bine de un sfert de secol.

Este unul dintre puținii artiști populari din județ ale căror lucrări sunt prezentate în mod regulat în publicații de artă populară din Budapesta.

„Meșteșugăritul este o formă de artă care suprviețuiește cu greu în zile noastre și trebuie să muncim din greu. Această meserie este făcută doar de cineva care o iubește foarte mult. Se poate face bine numai dacă ai smerenia potrivită. Pe lângă cunoștințe tehnice, trebuie să cunoaștem și trecutul obiectelor”, spune József Lévai, care a învățat meserie de la cunoscutul mește rpoplar István Tóth István, în 1992.

Apoi a deprins arta confecționării pielii de la un alt meșter popular celebru, László Boros, în anii 2000. Artistul și-a înregistrat afacerea în 2014 și lucrează în prezent în propriul atelier din Satu Mare.

Valoarea produselor handmade realizate integral din piele este sporită prin faptul că sunt realizate cu tehnici tradiționale sau cu dispozitive vechi de peste100 de ani.
Produsele includ: genți pentru dame, dar și pentru bărbați, curele, diverse huse pentru arme, brățări, coliere, cercei, agrafe de păr, mânere pentru păr. El realizează, de asemenea brelocuri la comandă.

 


Date de contact:
Lévai József
Satu Mare, str. Nicolae Iorga 23/A
Tel: 0741359660