În România, există aproape cincizeci de mii de apicultori la nivel național, dar rafturile magazinelor sunt pline de produse care nu conțin nici urme de polen.

Miere excelentă poate fi produsă în Satu Mare, iar pădurile și câmpurile din regiune sunt recunoscute în toată Europa. Cea mai bună miere este produsă de apicultorii mai mici, care se concentrează asupra calității și nu asupra cantității. Printre ei se numără și Nicolae și Rodica Tivadar, apicultori din comuna Homorod, mierea este produsă în principal în regiune.

Apicultura a fost inițial un hobby pentru Nicolae și Rodica Tivadar, când au început în 2001, având doar cinci colonii de albine. Ei dețin în prezent 120 de colonii de albine. Produsele lor sunt adaptate la caracteristicile locale, deoarece majoritatea sunt fabricate în zonă, dar se lucrează și la rețete noi care pot satisface nevoile clienților.

La fel ca majoritatea apicultorilor, gama lor de produse include multe tipuri de miere: miere de salcâm, mixtă, de rapiță, miere de tei și polen, propolis. Pe lângă polenul și propolisul obligatoriu, se fac specialități precum nucul, cătina, afine, cireșul, ghimbirul și turmericul.
Inițial, Nicolae și Rodica Tivadar își vindeau produsele doar pe piețele locale și participau la diverse târguri. Dar această afacere de familie a reprezentat Satu Mare la Expoziția de alimente Grüne Woche din Berlin, una dintre cele mai mari expoziții de acest fel din lume.


Date de contact
Tivadar Nicolae, tel: 0740-015657
Tivadar Rodica, tel: 0744-958274
Email: mieretivadar@gmail.com
https://www.facebook.com/mieresm/