Doamna Eszter Oroszi din Agriș a primit în 10 iunie marca înregistrată Produs Sătmărean.

Familia ei cultivă în total pe suprafață de 4 hectare.

De altfel, Eszter Oroszi și familia ei se ocupă cu agricultura ani buni. Generații întregi de cultivatori au transmis secretele care stau la baza dezvoltării unor legume sănătoase și gustoase.

„Familia noastră consumă aceeași recoltă pe care o dăm clientului”, spune doamna Eszter.

Grădina de legume cuprinde o suprafață de 1,5 hectare pe care producătorii cultivă: salată, ridichi, ceapă verde, măcriș, rucola, morcovi, pătrunjel, conopidă, broccoli, varză, gulii, roșii, ardei, vinete, ceapă, cartofi, fasole, țelină, dovleac. Pe lângă aceste legumesătmărenii pot găsi la această familie ruccola și broccoli pentru a completa meniul zilnic de legume sănătoase.

,,Pentru noi este foarte important să respectăm regulile pentru siguranța alimentelor, precum și alimentația sănătoasă. Noi alegem să îngrijim legumele cu subtanțe organice, astfel încât să își păstreze cât mai bine proprietățile”, povestește doamna Eszter.

Roșiile adevărate „țărănești” sunt mândria lor. Ei culeg semințele de la alte roșii pe care le cultivă în fiecare an și pe care le plantează pentru ca anul următor să aibă grădina plină de roșii delicioase, cu formă imperfectă, dar cu un gust perfect.