Halmeu este una dintre cele mai speciale podgorii din România, situată în cel mai nordic punct al județului Satu Mare. Gustul unic al vinului obținut din struguri crescuți aici nu poate fi produs nicăieri în altă parte. De ce? Deoarece este podgoria singurei roci vulcanice din România, vinurile Năstase obținute din strugurii produși aici au un caracter mineral unic.
Începută ca afacere de familie, Năstase Winery activează în viticultură și vinificație din 1997. Vinăria, care folosește doar materiile prime proprii, își îmbuteliește și etichetează produsele din 2018. Este amplasată pe 5,5 hectare de viță de vie de pe dealul Halmeului, dintre care 3,5 hectare sunt deja cultivate și 2 hectare de plantații noi. Vinurile artizanale ale vinăriei sunt obținute din struguri din Rin Riesling, Cabernet Franc, Merlot, Muscat, Fetească Neagră, Fetească Regina.
Vinuri îmbuteliate:
• Ariana - un cuvé semi-dulce numit după fiica managerului de vină Cristian Năstase
• Fețească Neagră - vin uscat baricadat
• Fețească regală- Cel mai cunoscut vin din regiunea viticolă Halmeu Vii
• Trandafir - semi-sec
• 9R – Vinul obținut din 4 soiuri de struguri (cabernet sauvignon, merlot, fată neagră și pinot noir) este special pentru că nu amestecă vinurile, ci combină cele patru soiuri de struguri la recoltă. Numele său vine de la faptul că aceste vițe de vie sunt așezate pe 9 rânduri. Recunoscut ca un vin special, a câștigat de nenumărate ori medalia de aur la nivelul județului Satu Mare.
• Cabernet Franc - O specialitate și în România

 

Date de contact
Crama Năstase
Halmeu, strada Zorilor 37.
Năstase Cristian: 0744-816.269
Pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/podgoria.halmeuvii