×
ARDUD
CAREI
CODRU
FOIENI
OAS
SATU MARE
Numai ridicare personală
TASNAD
TUR

Rucolă și broccoli, legume delicioase cultivate de un producător din Agriș

Astăzi, vă spunem povestea doamnei Eszter Oroszi și a familiei ei din Agriș care au primit în 10 iunie marca înregistrată Produs Sătmărean.
Familia cultivă în total pe suprafață de 4 hectare.

De altfel, Eszter Oroszi și familia ei se ocupă cu agricultura ani buni. Generații întregi de cultivatori au transmis secretele care stau la baza dezvoltării unor legume sănătoase și gustoase.

1.jpg

„Familia noastră consumă aceeași recoltă pe care o dăm clientului”, spune doamna Eszter.

Grădina de legume cuprinde o suprafață de 1,5 hectare pe care producătorii cultivă:  salată, ridichi, ceapă verde, măcriș, rucola, morcovi, pătrunjel, conopidă, broccoli, varză, gulii, roșii, ardei, vinete, ceapă, cartofi, fasole, țelină, dovleac. Pe lângă aceste legume, sătmărenii pot găsi la această familie ruccola și broccoli pentru a completa meniul zilnic de legume sănătoase.

2.jpg

,,Pentru noi este foarte important să respectăm regulile pentru siguranța alimentelor, precum și alimentația sănătoasă. Noi alegem să îngrijim legumele cu subtanțe organice, astfel încât să își păstreze cât mai bine proprietățile”, povestește doamna Eszter.

3.jpg

Roșiile adevărate „țărănești” sunt mândria lor. Ei culeg semințele de la alte roșii pe care le cultivă în fiecare an și pe care le plantează pentru ca anul următor să aibă grădina plină de roșii delicioase, cu formă imperfectă, dar cu un gust perfect.

În ceea ce privește dificultățile cu care se confruntă azi producătorii, doamna Eszter menționează competitivitatea produsului local. Din păcate, omul de astăzi are ca și etalon o legumă cu aspect vizual perfect, cea vândută de supermarketuri. În schimb, aspectul legumelor locale produse din semințe nemodificate genetic nu pare perfect, dar gustul este inegalabil.

(Foto din 2019)

4.jpg

De 20 de ani vând legumele în Piața Mare, de două ori pe săptămână: miercuri și sâmbătă, iar ocazional, putem cumpăra de la ei de mai multe ori pe săptămână. Vă îndemnăm să luați legătura cu ei și să le faceți o vizită în Agriș pentru vă convinge de gustul delicios al legumelor, dar și pentru a vă culege singuri legumele dorite. Pentru comenzi sau alte detalii îi găsiți și la numărul de telefon: 0741 583 731.
Așteaptă - Coșul Dvs. se actualizează ...