×
ARDUD
CAREI
CODRU
FOIENI
OAS
SATU MARE
Numai ridicare personală
TASNAD
TUR

Crama Năstase

0744816269
Comuna Halmeu, str. Zorilor nr. 37, Jud. Satu Mare
[email protected]

Crama Năstase

Comuna Halmeu, str. Zorilor nr. 37, Jud. Satu Mare
0744816269
[email protected]
Drumul vinului sătmărean începe de la Halmeu Vii, o zonă viticolă plin de istorie și savoare locală, unde un turist pasionat de vinuri poate găsi la fiecare pas un mic producător local gata să îi ofere o degustare de vin.
Începută ca o afacere de familie, Crama Năstase este implicată în viticultură și vinificație din 1997, folosind încă de la început materii prime din propria producție.
Plantațiile viticole din Halmeu Vii sunt situate pe un sol brun luvic format prin dezagregarea și alterarea rocilor vulcanice din zonă, astfel vinurile de la Crama Năstase au un puternic caracter mineral.
În zona Haslmeu Vii, pe lângă soiurile de struguri albi, se cultivă cu succes si Pinot Noir, Merlot, Fetească Neagra, Cabernet Franc, iar pe suprafețe mai reduse chiar și Cabernet Sauvignon.
Vinurile bune de la Crama Năstase nu sunt rodul unei întâmplări, ci a mai multor ani de studiu, a atenție pentru detalii, combinațiile aromelor complexe și intense care completează chiar și meniurile cele mai selecte.
De-a lungul timpului, pasionații de vin au subliniat că deși Crama Năstase este un jucător nou în piața vinului îmbuteliat din România, dar care deja și-a câștigat un loc binemeritat mai ales prin Fetească Neagră produsă aici pe care o descriu ca având o intensitate bună, aromat, ușor exotic, dar și cu ierburi perene și o mineralitate distinctă, aproape vulcanică.
Podgoria deține o plantație de 5,5 hectare în Halmeu Vii, dintre care 3,5 hectare sunt productive, iar 2 hectare sunt plantații noi. Vinurile artizanale create sunt obținute din soiurile de struguri Riesling de Rhin, Cabernet Franc, Merlot, Muscat Ottonel, Fetească Neagră, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Fetească Regală.
Vinurile îmbuteliate sunt:
• Ariana 2018 – un cupaj demidulce, numită după fiica fondatorului cramei, Cristian Năstase.
• Fetească Neagră – vin roșu sec baricat
• Fetească regală - A fost cel mai cunoscut soi din regiunea viticolă Halmeu Vii și Transilvania
• Rosé – demisec
• 9R - specialitatea vinului obținut din 4 soiuri de struguri (cabernet sauvignon, merlot, fetească neagră și pinot noir) constă în faptul că în procesul de cupajare nu sunt amestecate vinurile, ci se recoltează împreună cele 4 tipuri de struguri. Numele de 9R provine de la faptul că cele patru soiuri de struguri sunt așezate în 9 rânduri. Recunoscut drept un vin special, a câștigat în repetate rânduri medalia marele aur la concursurile de vinuri nobile din județul Satu Mare.
• Cabernet Franc - De asemenea, o specialitate în România
Vinurile Cramei Năstase dau acea senzație rară de vin lucrat cu grijă, dar fără a fi șlefuit până își pierde trăsăturile, deci Asociația pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană îl recomandă fără rezerve!

Locația magazinuluiContactează producătorul

Așteaptă - Coșul Dvs. se actualizează ...