×
ARDUD
CAREI
CODRU
FOIENI
OAS
SATU MARE
Numai ridicare personală
TASNAD
TUR

Sályi Kerámia

0745217491
loc. Satu Mare, str. Târnavei nr.4, bl. 36, ap.39, jud. Satu Mare
[email protected]

Sályi Kerámia

loc. Satu Mare, str. Târnavei nr.4, bl. 36, ap.39, jud. Satu Mare
0745217491
[email protected]
Tradiția olăritului merge mai departe în județul Satu Mare, prin intermediul familiei de olari Sályi. Chiar dacă în ultimul timp acest meșteșug a ajuns să fie tot mai greu de păstrat în forma pe care strămoșii noștri o știau, soții Sályi au învățat după mulți ani de muncă și cursuri atestate care sunt tainele acestui străvechi mod prin care lutul prindea viață în mâinile olarilor.
Satu Mare se mândrește să fie reprezentat cu cinste de familia Sályi care a început să lucreze obiecte de ceramică decorativă în 1995, din dragoste pentru frumusețea acestui meșteșug care transformă lutul într-un obiect de artă populară.
Culorile folosite însufleţesc obiectele de uz casnic realizate în atelierul familiei Sályi, prin puterea strălucirii lor, ornamentele inspirate din cultura populară pun în evidență caracterul autentic al tehnici de olărit din zona județului Satu Mare și pun în valoare calitatea superioară a modului în care cei doi meșteri olari lucrează la fiecare obiect în parte.
Îi invităm pe sătmăreni să reînveţe să prepare bucatele care le servesc acasă, în vase de lut ce pot fi folosite, nu doar pe aragaz sau în cuptor, ci și pe vatra deschisă. Mâncarea va avea alt gust, iar frumusețea vaselor de ceramică se va păstra, chiar și după trecerea anilor!

Locația magazinuluiContactează producătorul

Așteaptă - Coșul Dvs. se actualizează ...