×
ARDUD
CAREI
CODRU
FOIENI
OAS
SATU MARE
Numai ridicare personală
TASNAD
TUR


De ce să alegem produs local?


Când cumpărați un produs local, contribuiți și la dezvoltarea mediului rural și a mediului dumneavoastră înconjurător.

Deși companiile multinaționale ne oferă o gamă mai largă de produse și ne atrag prin diverse oferte, trebuie să învățăm sa fim cumpărători conștienți, să alegem portofoliile fermierilor, producătorilor și meșterilor locali.


Iată câteva motive de ce: 

  • Produsul local este mai sănătos și mai gustos. Fructele și legumele locale pot ajunge pe masa noastră în decurs de 24 de ore, în timp ce cele găsite pe rafturile supermarketurilor multinaționale parcurg sute sau chiar mii de kilometri și ne sunt promovate ca legume / fructe „proaspete și sănătoase”.
  • Încredere: în multe cazuri, producătorii locali intră în contact direct cu noi, clienții, ei nu își riscă buna reputație, astfel încât ei depun eforturi să satisfacă dorințele cumpărătorilor locali. Practica cultivării alimentelor BIO reale, fără substanțe chimice, se răspândește și ea în județ.
  • Producătorul local susține evenimente și instituții locale. Producătorul local susține evenimente și instituții locale din profitul său: școli, campionate, echipe de sport și alte evenimente, în timp ce profitul companiilor multinaționale ajung în străinătate.
  • Nu în ultimul rând, având în vedere că producătorul local ne este aproape, el transportă de la distanțe mici, poluează foarte puțin, sau chiar deloc în timpul transportului, respectiv nu este nevoit să folosească atât de multe ambalaje de protecție ca și în cazul transporturilor străine. Așadar cumpărând de la producători locali protejăm și mediul înconjurător.

  • Avem tendința de a alege un produs străin de pe rafturile magazinelor și de a-l cumpăra și mai scump din cauza unei etichete „BIO” spectaculoase. De fapt, de exemplu, un măr din Spania „călătorește” aproape 3.000 de kilometri, este păstrat în depozite zile întregi până devine o gustare pentru copilul nostru! Datorită transportului lung, aceste produse sunt recoltate premature și tratate cu diverse substanțe chimice pentru a păstra impactul de a pare proaspete pe rafturi.

    Legumele și fructele locale, pe de altă parte, conțin mai puține reziduuri chimice, deoarece acestea pot ajunge pe masa noastră la o zi sau două după recoltarea lor, sau chiar la doar câteva ore. 

Așteaptă - Coșul Dvs. se actualizează ...