×
ARDUD
CAREI
CODRU
FOIENI
OAS
SATU MARE
Numai ridicare personală
TASNAD
TUR

VIITORI LIDERI DIN AGRICULTURĂ PARTICIPĂ LA PROGRAMUL ,,NEXT FARMER”!

Asociația pentru Dezvoltarea Rurală (ADRS / Produs Sătmărean) alături de Fundația Hans Lindner vin în sprijinul tinerilor care vor deveni profesioniști în domeniul agro-alimentar!
Astfel, din 11 martie, tinerii sunt invitați să participe la programul ,,Next Farmer” și să se alăture profesioniștilor care obțin produse de calitate și sunt plătiți corect pentru munca lor.
Programul își propune să fie o punte de legătură între tineri-mediul școlar-mediul privat, și pune accent pe specializările pentru care există o cerere reală pe piața muncii.
,,Prin acest program vom aduce plus valoare în domeniul industriei alimentare. Vom forma un grup de tineri care vor învăța practic ce înseamnă munca la cele mai înalte standard de calitate. Pe perioada instruirii elevii vor pune în practică tot ceea ce învață. În același timp, vom oferi antreprenorilor din domeniul agricol și alimentar suficiente informații pentru a găsi oameni calificați și profesioniști pe care să îi anagajeze pentru salarii corecte pentru specializările lor”, spune deputatul și inițiatorul programului, Lóránd Magyar.

Programul începe cu pregătirea practică pentru specializările: mecanic agricol, lucrător în agricultură ecologică, tehnician în industria alimentară. Cei care doresc să se înscrie în program sau doresc alte informații pot accesa următorul link: https://www.nextfarmer.ro/contact/

Programul „Next farmer”, uşor accesibil pe internet, oferă spaţiu şi prilej atât pentru promovarea meseriilor din domeniul agro-alimentar, cât şi pentru a fi alături cu informaţii reale şi actuale, a da o mână de ajutor elevilor şi părinţilor atunci, când un elev urmează să aleagă o profesie, doreşte să aibă o carieră de succes. Elevii din actuala promoţie a claselor a VIII-a din Judetul Satu Mare sunt invitaţi să viziteze pagina WEB, să vizioneze filmul de promovare a acestor meserii, şi să se folosească de sprijinul oferit, ca ei să opteze pentru o instruire specifică domeniului agro-alimentar, oferită de reţeaua şcolară profesională din judeţul nostru. Iniţiatorii programului pun mare accent pe importanța efectuării stagiilor de practică la agentii economici locali, facilitează întălnirea dintre elevi şi operatori, cu speranţa ca din actualii practicanţi să devină angajaţii de nădejde a ofertanţilor de practică.

Parteneri: Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare, Asociația pentru Dezvoltarea Rurală și Agricolă Partium, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare , Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei, , Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic Tarna Mare.

-Fii tu următorul agricultor de succes!-

Așteaptă - Coșul Dvs. se actualizează ...